Kip-kokossoep, Thais |
|
2 kipfilets 2 blikken kokosmelk á 400 ml 2 1/2 dl kippenbouillon 4 bosuitjes 4 sprieten vers of gedroogd citroengras (sereh) of de geraspte schil van 1/2 citroen het sap van 2 limoenen 1 theelepel geraspte verse gemberwortel 1 eetlepel vissaus (Nam Pla) 1 theelepel sojasaus 12 kleine rode pepers 4 citroenblaadjes 6 takjes verse koriander |
|
BereidingGiet de kokosmelk en de bouillon in een grote pan.Snijd de bosuitjes in ringetjes. Gebruik van het citroengras alleen de onderste 10 cm en snijd het wortelschijfje eraf. Verwijder de taaie buitenste bladeren en snijd de binnenste sprieten heel fijn. Doe het citroengras of de geraspte citroenschil, het limoensap, de geraspte gember, de vissaus, de sojasaus, de hele pepers, de bosui en het citroenblad in de bouillon en verwarm de soep tot aan het kookpunt. Snijd de kipfilets in 2 1/2 cm lange reepjes, doe die in de soep en laat ze 10 minuten zachtjes koken. Houd 4 takjes koriander achter, snijd de rest fijn en doe dit in de soep. Verwijder de pepers en het citroenblad en schep de soep in kommen. Garneer met takjes koriander en serveer. |
Home > Recepten