Home > Recepten

Tom yum 2

2 kipfilets

1/2 kippenbouillontablet

1 blik kokosmelk (400 gr)

2 cm gesnipperde galanga- of gemberwortel

1 stuk citroengras van ± 7 cm

2 geperste teentjes knoflook

2 eetlepels fijngehakte korianderwortel

2-3 fijngehakte rode pepertjes zonder zaadjes

2 eetlepels vissaus

1 volle eetlepel suiker of palmsuiker

1 theelepel zout

2 citroenblaadjes, vers of diepvries

200 gr rauwe of gekookte garnalen

het sap van 1 limoen

5 fijngehakte takjes koriander

2 bosuitjes in ringetjes

2 rode pepers in ringetjes
  • Omschrijving recept: Soepen; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de kipfilets op met water en het bouillontablet en laat het vlees in ± 30 minuten gaar worden.

Snijd het kippenvlees in schuine plakken, doe die bij de bouillon, voeg de kokosmelk toe en laat het zachtjes koken.

Hak het citroengras, de galanga- of gemberwortel, de knoflook, de koriander en de pepertjes fijn en doe ze met de vissaus in de soep.

Breng op smaak met de suiker, het zout en het citroenblad en laat het geheel nog 15 minuten trekken.

Roer kort voor het serveren de garnalen en het limoensap door de soep en warm even door.

Garneer met korianderblad, bosuitjes en pepers.