Soep van glasmie en groenten, heldere |
|
225 gr glasmie 5 gedroogde zwarte paddestoelen 2 eetlepels gedroogde 'spice flowers' 150 gr varkensvlees 2 teentjes knoflook 1 theelepel gehakte korianderwortel 1/4 theelepel zout 2 peperkorrels 50 gr bamboespruiten 5 lente-uitjes 50 gr tahoe 1,25 liter kippenbouillon 1 ei versgehakte korianderbladeren |
|
BereidingWeek de glasmie in warm water tot het zacht is en laat het uitlekken.Was de paddestoelen onder stromend koud water goed af en laat ze daarna 40 minuten in warm water. weken. Verwijder de harde steeltjes en snijd de hoedjes in stukjes. Week de 'spice flowers' in warm water tot ze zacht zijn en laat ze goed uitlekken. Maal het vlees met een vleesmolen goed fijn en doe het in een mengkom. Stamp de knoflook, korianderwortel, zout en peperkorrels tot een glad geheel is ontstaan, voeg het varkensvlees toe, meng alles zeer goed door elkaar en draai er balletjes van. snijd de bamboespruiten, lente-uitjes en tahoe in stukjes. Giet de bouillon in een diepe pan en breng die aan de kook. Voeg de vleesballetjes toe, temper het vuur en laat de soep 20 minuten zacht doorkoken. Voeg de mie, paddestoelen, 'spice flowers' en bamboespruiten toe en laat nog 15 minuten doorkoken. Klop het ei licht op en voeg het onder voortdurend roeren aan de soep toe tot het ei hard is geworden. Voeg tenslotte de tahoe en de lente-uitjes toe en laat de soep nog 1 minuut koken. Doe de soep in een terrine en garneer met de gehakte korianderblaadjes. |
Home > Recepten