Gembersoep |
|
2 sjalotten 1 teentje knoflook 10 gr verse gember 100 gr peterseliewortel 150 gr wortelen 100 gr prei 1/4 venkelknol 2 eetlepels boter 1/8 liter versgeperst sinaasappelsap 6 dl gevogeltefond zout, peper, anijspoeder enkele plukjes kervel |
|
BereidingSchil de sjalotten, de knoflook, de gember- en peterseliewortel en de wortelen.Houd 1 wortel apart en hak de rest van de groenten fijn. Was de prei en snijd hem fijn. Was de venkel en snijd de knol in fijne plakjes. Verhit de helft van de boter in een pan en fruit de groenten daarin onder voortdurend roeren glazig. Blus af met het sinaasappelsap en laat dit 3 minuten inkoken. Doe er de gevogeltefond bij en laat de soep in een gesloten pan ± 15 minuten koken. Snijd de overgebleven wortel in fijne plakjes, stoof die 3 minuten in de rest van de hete boter en kruid met peper en zout. Maak de soep met een mixer fijn en kruid haar met 1 mespuntje anijspoeder en wat zout. Garneer met plakjes wortel en plukjes kervel. |
Home > Recepten