Home > Recepten

Wilde rijstsoep

50 gr wilde rijst

4,2 dl water

2 gesnipperde uien

1 eetlepel boter

2 stengels bleekselderij in stukjes

1/2 theelepel gedroogde tijm

1/2 theelepel gedroogde salie

8 1/2 dl water of groentebouillon

2 theelepels (groente)bouillonpoeder

1 eetlepel Japanse sojasaus

6 kleine geschilde, grofgesneden aardappels

1 gesnipperde wortel

melk of lichte room



Variatie: Rooster wat geschaafde amandelen en strooi die voor het serveren over de soep.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de wilde rijst met het water in een pan en breng het aan de kook.

Zet het vuur laag en laat 40-50 minuten zacht koken tot de rijst gaar is en het meeste water is geabsorbeerd.

Bak de uisnippers in de boter glazig.

Voeg de selderij, tijm en salie toe en laat de soep nog 5-10 minuten koken.

Voeg het water, het bouillonpoeder, de sojasaus en de aardappelen toe en laat de soep ± 20 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.

Laat de soep iets afkoelen en pureer haar in een keukenmachine of met een mixer.

Doe de soep weer in de pan en voeg de wortel en wilde rijst toe.

Voeg de melk of room toe om de soep tot de gewenste samenstelling te verdunnen.

Laat de soep zacht op temperatuur komen en serveer.

Notities

Tip: U kunt een grote hoeveelheid wilde rijst koken, deze in kleine porties invriezen en de rijst naar behoefte aan soep of andere gerechten toevoegen.