Home > Recepten

Soep, Thais 1

Voor de gevogeltebouillon:

2 liter water

1 takje selderij

1 wortel

1 ui

500 gr kippenvleugeltjes



Voor de vulling:

100 gr verse champignons

sap van 1/4 tot 1/2 limoen

1/2 pakje Tom Yum Pasta

1 blikje bamboespruiten van 230 gr

1 1/2 dl kokosmelk

1 eetlepel gesnipperde lente-uitjes



Tip: Tom Yum Paste is een halfpreparaat voor soepen. u vindt dit in elke oosterse voedingswinkel.



U kunt de soep verrijken door er scampi's, krab of andere zeevruchten en sojascheuten of paprika aan toe te voegen.
  • Omschrijving recept: Soepen; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding



Breng het water met de schoongemaakte en gesnipperde selderij, de wortel, de ui en de kippenvleugeltjes aan de kook.

Laat in ± 30 minuten gaar sudderen en zeef het vocht.

U houdt dan een lekkere kippenbouillon over.

Breng de kippenbouillon terug aan de kook en laat haar tot 1 1/4 liter inkoken.

Verwijder intussen zorgvuldig het vlees van de vleugeltjes (dit zal dienen als garnituur voor de soep).

Snijd de champignons in schijfjes en stoof ze onder de deksel met wat water en het limoensap.

Doe de champignons dan met het vocht bij de soep en klop er de Tom Yum Paste bij (die zorgt voor een pikante smaak).

Laat de bamboespruiten uitlekken, snijd ze in reepjes en voeg ze bij de soep.

Voeg vlak voor het serveren 1-1/2 dl kokosmelk aan de soep toe; zo krijgt u een zachtere smaak.

Controleer de kruiding (de soep moet een pikante, citroenachtige smaak hebben).

Verdeel de kipstukjes in de voorverwarmde koppen, giet er de hete soep op en werk af met de gesnipperde lente-uitjes.