Home > Recepten

Zuurkoolsoep met Gelderse rookworst

300 gr rookworst (rauw of gekookt)

2 sneetjes bruin brood

1 ui

50 gr bakboter

500 gr zuurkool uit het vat

2 laurierblaadjes

1/2 liter bouillon

1 blikjes mandarijntjes
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Als u een rauwe rookworst heeft gekocht, wel die dan eerst in ± 25 minuten gaar in water dat net tegen de kook aan is. Laat hem daarna afkoelen.

Laat de zuurkool uitlekken.

Laat de mandarijntjes uitlekken en bewaar het sap.

Maak de ui schoon en snijd hem in stukjes.

Verwarm de helft van de boter en fruit de ui erin.

Voeg de uitgelekte zuurkool, de bouillon, het mandarijnsap en de laurierblaadjes toe, sluit de pan en laat de inhoud ± 30 minuten heel zachtjes sudderen.

Snijd de korstjes van de boterhammen en snijd de boterhammen in dobbelstenen.

Snijd de rookworst in plakjes en daarna in reepjes.

Verhit de rest van de boter en bak het brood en de worst op hoog vuur even aan.

Voeg vlak voor het opdienen de mandarijntjes, het brood en de worst aan de soep toe.