Home > Recepten

Zuurkoolsoep met casselerrib, Hongaars

2 eetlepels boter

75 gr gesnipperde (rode) uien

1 uitgeperst teentje knoflook

300 gr zuurkool

1 theelepel komijn

1/2 theelepel suiker

1/2 eetlepel paprikapoeder (mild)

2 dl runderfond (pot á 4 dl)

50 gr gerookte spekreepjes

1 1/4 dl Room Culinair

200 gr casselerrib in blokjes(vleeswaar)

zout, peper

1 rode paprika in blokjes
  • Omschrijving recept: Soepen; Hongaars
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de boter en bak de ui en de knoflook hierin ± 2 minuten.

Voeg de zuurkool, de komijn, de suiker en het paprikapoeder toe en bak die 1 minuut mee.

Schenk er de fond en 1 1/2-2 dl water bij, voeg het spek toe en laat de soep ± 15 minuten koken.

Voeg de room en de casselerrib toe en warm die ± 5 minuten mee.

Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi haar met de paprikablokjes.