Zuurkoolsoep met casselerrib, Hongaars |
|
2 eetlepels boter 75 gr gesnipperde (rode) uien 1 uitgeperst teentje knoflook 300 gr zuurkool 1 theelepel komijn 1/2 theelepel suiker 1/2 eetlepel paprikapoeder (mild) 2 dl runderfond (pot á 4 dl) 50 gr gerookte spekreepjes 1 1/4 dl Room Culinair 200 gr casselerrib in blokjes(vleeswaar) zout, peper 1 rode paprika in blokjes |
|
BereidingVerhit de boter en bak de ui en de knoflook hierin ± 2 minuten.Voeg de zuurkool, de komijn, de suiker en het paprikapoeder toe en bak die 1 minuut mee. Schenk er de fond en 1 1/2-2 dl water bij, voeg het spek toe en laat de soep ± 15 minuten koken. Voeg de room en de casselerrib toe en warm die ± 5 minuten mee. Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi haar met de paprikablokjes. |
Home > Recepten