Vissoep 1 |
|
2 visbouillontabletten 30 gr boter 30 gr bloem 2 dl melk 2 eetlepel droge witte wijn 3 eetlepels mosterd 400 gr verse scholfilet mosselen |
|
BereidingLos de visbouillontabletten op in 5 dl heet water.Smelt de boter op laag vuur in de soeppan. Voeg de bloem toe en laat dit op laag vuur net niet bruin worden. Voeg er nu geleidelijk en steeds roerend de visbouillon aan toe. Voeg er de melk, de wijn en de mosterd aan toe en breng de soep al roerend aan de kook. Snijd de scholfilets in de lengte doormidden en rol ze stevig op. Voeg de scholrolletjes en een flinke hand mosselen aan de soep toe en laat de soep op laag vuur ± 10 minuten zachtjes koken, zodat de schol en de mosselen gaar kunnen worden. U kunt de mosselen uit de schelpen halen, maar leg dan wel een paar schelpen in elke soepkom, voor een leuk effect. NotitiesServeer erbij stokbrood met kruidenboter. |
Home > Recepten