Home > Recepten

Vissoep met venkel en gerookte zalm

1 liter visbouillon (van tablet)

1/2 theelepel gekneusde venkelzaadjes

1 prei in dunne ringen

1 venkelknol (met venkelgroen) in heel dunne plakjes

1 theelepel fijngesneden tijm

zout, peper

150 gr zalmsnippers

5 ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg

4 ovenvaste soepkommen
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de bouillon met de venkelzaadjes aan de kook en laat 10 minuten trekken.

Voeg de prei, venkelplakjes (bewaar het venkelgroen) en de tijm toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken.

Breng de soep met zout en peper op smaak.

Verwarm de oven voor op 225°C.

Verdeel de soep over 4 kommen, leg er de zalm en het fijngesneden venkelgroen in, leg over elke soepkom een plakje bladerdeeg en plak dat met water aan de rand van de kom vast (rol het bladerdeeg eventueel iets uit).

Snijd de deegranden bij, steek uit de rest van het deeg kleine visjes en garneer de deegdeksels daarmee.

Zet de soepkommen in het midden van de oven en bak de deegdeksels in 15 minuten lichtbruin en krokant.