Vissoep, Chileens |
|
4 moten kabeljauw á ± 250 gr 4 eetlepels citroensap zout, peper 1 geschilde en in plakken gesneden grote winterwortel 750 gr geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappelen 1 schoongemaakte en in ringen gesneden grote ui 2 uitgeperste teentjes knoflook 2 eetlepels fijngehakte peterselie 7 1/2 dl visbouillon of water 2 1/2 dl droge witte wijn 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie |
|
BereidingLeg de moten kabeljauw op de bodem van een grote, wijde pan, besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper.Leg de plakjes wortel op de vis, daarna de helft van de plakjes aardappel en vervolgens de ringen ui, de uitgeperste teentjes knoflook en de rest van de plakjes aardappel. Bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie en wat zout en peper. Schenk de visbouillon of het water, de witte wijn en de olie in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ± 30 minuten zachtjes koken tot alles gaar is. Serveer de vissoep als complete maaltijd. |
Home > Recepten