Home > Recepten

Soep met visquenelles. Zuidspaanse

2 preiwitten

1 wortel

2 uien

boter

1 klein blikje tomatenpuree

1 blokje kippenbouillon

2 aardappelen

1 eetlepel rijst

200 gr wijtingfilet

2 eiwitten

2 eetlepels room

1 rode paprika

2 dl droge sherry

2 eetlepels gehakte peterselie

peper en zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Spaans (zuiden)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de preiwitten en de wortel schoon en snijd beide groenten fijn.

Pel de uien en snipper ze fijn.

Smelt een klontje boter en stoof er de groentesnippers bij.

Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even bakken.

Giet er vervolgens 2 liter water op en voeg er het blokje kippenbouillon aan toe.

Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukken en voeg deze bij de soep.

Laat ± 30 minuten op een zacht vuurtje sudderen.

Kook de rijst gaar in lichtgezouten water.



Maak intussen de visquenelletjes:

Mix de wijting tot puree en spatel er de eiwitten en de room door.

Breng op smaak met peper en zout.

Draai met behulp van 2 theelepels, kleine elipsvormige balletjes of quenellen uit de puree en pocheer deze ± 12 minuten in lichtgezouten water; bewaar ze vervolgens in koud water.

Mix de soep.



Was de rode paprika, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd ze in dunne reepjes.

Voeg deze, samen met de gekookte rijst, bij de soep en laat nog ± 10 minuten zachtjes koken.

Voeg er juist voor het opdienen de sherry, de gehakte peterselie en de visquenelletjes aan toe.