Home > Recepten

Tomaten-vissoep met preireepjes

300 gr visafval, bij voorkeur van tong of tarbot

1 prei

2 uien

100 gr champignons

70 gr tomatenpuree

1/4 liter witte wijn

1 liter water

1 eetlepel aardappelmeel

30 gr boter

peper, zout

100 gr zure room
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was het visafval en verwijder ogen en kieuwen.

Maak de groenten schoon en snijd het preiwit, de uien en de champignons in plakjes.

Smelt in een kookpan 30 gr boter en laat hierin op zacht vuur en onder een deksel de graten en de groenten enkele minuten zweten.

Voeg de tomatenpuree toe en overgiet met de wijn en 1 liter water.

Breng aan de kook en laat ± 20 minuten zachtjes dampen.

Snipper de zachtgroene preibladeren zo fijn mogelijk en strooi de snippers in 4 soepborden.

Zeef de soep, bind haar met het in water opgeloste aardappelmeel en breng op smaak met peper en zout.

Schep de soep in de borden en laat in elk bord een lepel zure room glijden.