Home > Recepten

Cacciucco alla Livornese (italiaanse vissoep)

500 gr inktvis

500 gr octopus

300 gr verse hondshaai

500 gr vis voor soep

500 gr schelpdieren (mosselen)

500 gr (rivier)kreeft, garnalen, Noorse zeekreeft

witte wijn

1 eetlepel tomatenpuree

olijfolie

knoflook

chilipoeder

salie

12 sneden geroosterd brood, gekruid met knoflook en peper



N.B.: Het gebruikte brood moet niet vers zijn, maar een paar dagen oud. Het moet niet hard zijn, maar nogal zacht; dit bereikt u door het in een gesloten verpakking te bewaren.
  • Omschrijving recept: Soepen; Italiaans (Livorno)
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet een casserole op het vuur met op de bodem de olijfolie, knoflook, salie en chili en fruit dit lichtjes.

Doe er dan de in stukken gesneden octopus en inktvis bij, besprenkel met witte wijn, voeg de tomatenpuree toe en laat dit, onder af en toe roeren, 20 minuten koken.

Voeg geleidelijk de vis voor soep en de gesneden hondshaai toe.

Kook de viskoppen met geurige kruiden in bouillon, snijd ze daarna in stukken, laat die in een vergiet uitlekken en doe ze in de casserole (dit verhoogt de consistentie en smaak van de 'cacciucco').

Zet het vuur middelhoog en voeg, als de octopus en de inktvis zacht zijn geworden, de schelpdieren toe.

Laat dit 6-7 minuten koken, tot de mosselschelpen zijn opengegaan.

Leg het met knoflook ingewreven en geroosterde brood op de

bodem van de soepborden en schep er met een grote lepel de vis en het vocht uit de casserole op.