Home > Recepten

Garnalensoep

3 tomaten

1 eetlepel boter

1 theelepel chilipoeder

1 pot visfond (± 400 ml)

2 eetlepels cognac

1 dl droge witte wijn

2 eetlepels dragon

1 pakje Room Culinair

125 gr garnalen

1 visbouillontablet

bieslook

zout, peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Ontvel de tomaten, snijd ze in stukjes en verwijder de pitjes.

Verhit de boter in een pan en smoor de tomaat met het chilipoeder en de cognac daarin 2 minuten.

Voeg de fond, de wijn en de dragon toe en breng het geheel aan de kook.

Verkruimel er het visbouillontablet boven, laat afgedekt 3 minuten zachtjes koken en pureer dan met een staafmixer tot een gladde soep is ontstaan.

Roer er de room door, breng de soep aan de kook en voeg de garnalen toe.

Warm de soep nog 2 minuten door, breng haar met zout en peper op smaak en strooi er de in stukjes geknipte bieslook over.