Home > Recepten

Soep met garnalenballetjes

225 gr verse garnalen

1 teentje knoflook

1 korianderwortel

1/4 theelepel zout

versgemalen witte peper

1 licht geklutst ei

2 theelepels meel

6 gedroogde zwarte paddestoelen

50 gr tahoe

2 lente-uitjes

1 1/2 liter heldere kippenbouillon

2 theelepels vissaus

versgehakte korianderbladeren
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de garnalen en maal ze met een vleesmolen fijn.

Kneus de knoflook en de korianderwortel en doe ze samen met de gemalen garnalen, zout, versgemalen peper, de eieren en het meel in een mengkom.

Meng het geheel goed en draai er kleine balletjes van.

Was de paddestoelen met koud water en laat ze 40 minuten in een pan met warm water weken.

Verwijder de harde stammen en hak de hoeden in kleine stukken.

snijd de tahoe in plakken en de lente-uitjes in stukken van 30 mm.

Giet de kippenbouillon in een diepe pan, voeg de garnalenballetjes en de vissaus toe en breng het geheel aan de kook.

Temper het vuur en laat het geheel 30 minuten sudderen.

Voeg dan de paddestoelen toe en laat het nog 10 minuten koken.

Voeg tenslotte de tahoe en de lente-uitjes toe, roer alles goed door elkaar en laat het nog 2 minuten verder koken.

Giet de soep in een terrine en garneer met de versgehakte korianderbladeren.