Home > Recepten

Venkelvelouté met scampi

16 rauwe scampi's (medium)

3 liter gevogeltebouillon

2 venkels

200 gr ui

1 preiwit

3 stengels bleekselderij

boter

2 eetlepels bloem

peper, zout

2 eierdooiers

1 1/2 dl room
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de scampi (gooi de schalen niet weg), snijd ze in dunne rondjes en houd ze fris.

Breng de gevogeltebouillon aan de kook en voeg de scampischalen toe.

Laat op zacht vuur 10 minuten doorkoken en giet dan door een fijne zeef.

Maak de venkels schoon, snijd de stengels vlak boven de knollen af, bewaar het groen voor de garnering en snijd de venkels in kleine stukken.

Doe hetzelfde met de ui, het preiwit en de selderij.

Smoor de groenten in boter en roer er de bloem door.

Giet er de gevogeltebouillon bij en breng al roerend aan de kook.

Dek de pot gedeeltelijk af en laat de soep gaarkoken.

Mix de soep, giet door een zeef en kruid bij met peper.

Stoof de scampirondjes in boter, breng ze op smaak met peper en zout en laat ze uitlekken.

Roer in een schenkkannetje een liaison van de eierdooiers en de room.

Giet in elk bord wat soep, leg in het midden wat scampirondjes en versier met venkelgroen.

Giet een straaltje liaison in de soep.

Dien onmiddellijk op.

Houd de rest van de soep, de liaison en wat scampirondjes warm voor een tweede bediening.