Mosselsoep met bier |
|
400 gr aardappelen 6 bosuitjes 25 gr boter 2 theelepels (dragon)mosterd 1 1/2 visbouillontablet 2 dl witbier 250 gr gekookte mosselen zout, (versgemalen) zwarte peper 2 takjes basilicum |
|
BereidingSchil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Smelt de boter in een pan, schep de aardappel, de mosterd en de helft van de bosui erdoor en laat die ± 5 minuten afgedekt zachtjes smoren. Verkruimel er de bouillontabletten boven en voeg 6 dl water en het bier toe. Breng het geheel aan de kook en kook de aardappelen in nog ± 7 minuten zachtjes gaar. Pureer het gerecht met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep en roer daar de mosselen en de rest van de bosui door. Warm de soep nog 3 minuten zachtjes door en breng op smaak met zout en peper. Snijd de basilicum in dunne reepjes. Schep de mosselsoep in 4 diepe borden en strooi de basilicumreepjes erin. NotitiesServeer met stokbrood. |
Home > Recepten