Mosselsoep met Pernod |
|
1 1/2 kg verse mosselen de geraspte schil van 1 limoen 1 laurierblad 3 takjes tijm 1 takje rozemarijn 1 bosje gladde peterselie 1 theelepel venkelzaadjes 100 gr wortelen 150 gr aardappelen 200 gr uien 2 teentjes knoflook 1 rood pepertje 2 eetlepels olijfolie 8 dl gevogeltefond 3 eierdooiers 2-3 eetlepels Pernod versgemalen witte peper, zout, cayennepeper 1 bosje bieslook |
|
BereidingSpoel de mosselen met koud water en doe ze met aanhangend water in een grote pan.Doe er de limoenschil, het laurierblad, de tijm, rozemarijn, peterselie en venkelzaadjes bij en laat de mosselen op hoog vuur en in een gesloten pan 3-4 minuten koken tot de schelpen opengaan (schud ze af en toe op). Laat de mosselen daarna afkoelen. Schil de wortelen en de aardappelen, pel de uien en de knoflook, was het rode pepertje en snijd alles fijn. Fruit 5 minuten in de hete olijfolie aan en roer af en toe om. Blus af met het gevogeltefond, sluit de pan en laat de soep op middelhoog vuur 15 minuten koken. Maak de soep dan met een mixer fijn. Haal de mosselen uit de schelp en giet het kookvocht door een zeef bij de soep. Meng de eierdooiers met de Pernod en 2 eetlepels van de soep en roer dit mengsel met een garde door de soep (laat niet meer koken!). Doe de mosselen in de soep en warm nog even door. Breng de soep op smaak met peper, zout en wat cayennepeper. Snijd het bieslook in ringetjes en strooi die in de soep. |
Home > Recepten