Mosselsoep, romige2 |
|
1 ui 1 kg mosselen 1 theelepel tijm 1 laurierblad 4 dl cider (Grand Cadille) 500 gr prei 20 gr boter 1 1/2 eetlepel bloem 2 dl Room Culinair 1 1/2 eetlepel mosterd cayennepeper peper, zout 2 eetlepels fijngehakte peterselie |
|
BereidingPel en snipper de ui.Was de mosselen, verwijder de kapotte en controleer de open mosselen. Doe de mosselen met de ui, de tijm, het laurierblad en de cider in een (mossel)pan en schep het goed om. Breng het aan de kook en kook de mosselen met het deksel op de pan ± 5 minuten tot ze allemaal open zijn. Neem ze uit de pan en zeef het kookvocht. Houd 12 hele mosselen apart en neem de rest uit de schelp. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Verhit de boter en bak de prei al omscheppend 5 minuten. Strooi de bloem erover en fruit alles op laag vuur 1 minuut. Schenk er beetje bij beetje het kookvocht bij en breng het al roerend aan de kook. Voeg de Room Culinair en de mosterd toe en breng het weer aan de kook. Laat alles op laag vuur koken tot een lichtgebonden soep. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Verwarm de mosselen even mee en verdeel de soep over 4 borden. Garneer met de mosselen in de schelp en de peterselie. NotitiesServeer met driehoekjes geroosterd brood. |
Home > Recepten