Home > Recepten

Tomaten-tortellinisoep met pesto

1 courgette

1 prei

1 ui

1/2 liter gezeefde tomaten

2 bouillontabletten

2 laurierbladeren

150 gr tortellini met kaas

250 gr gehakt

3 eetlepels koffieroom

2 eetlepels pesto (basilicumsaus)

50 gr geraspte Pardano of oude kaas



Variatie:

- Voeg geen prei en ui toe.

- Vervang de gezeefde tomaten door 1 fles Sugocasa, verdun deze met water tot 1 1/2 liter.

- Vervang de laurierbladeren door 2 eetlepels gedroogde basilicum, gebruik groene met ricotta gevulde tortellini.

- Roer tot slot 3 (ontvelde) in blokjes gesneden tomaten bij de soep.

- Voeg geen soepballetjes toe, maar serveer bij de soep blokjes mozzarella (per persoon een half bolletje).
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de courgette in blokjes en de prei in smalle ringen.

pel en snipper de ui.

Verdun de gezeefde tomaten met 1 liter water en breng dit aan de kook.

Voeg de bouillontabletten, laurierbladeren, ui, courgette, prei en de tortellini toe en kook alles in 12-15 minuten gaar.

Meng het gehakt met 1 lepel koffieroom, zout en peper, draai er kleine balletjes van en kook die de laatste 5 minuten mee gaar.

Roer de pesto door de soep, voeg naar smaak zout en peper toe en roer er de room door.

Strooi aan tafel de geraspte kaas over de soep.

Lekker met ciabatta of stokbrood.

Wilt u meer tortellini aan de soep toevoegen, kook deze dan apart gaar en voeg ze pas gaar aan de soep toe, anders wordt de soep teveel gebonden.