Pastasoep met groenten en kruiden |
|
100 gr pasta (farfalle = strikjes) zout, peper 40 gr boter 1 prei in dunne ringen 1 wortel in plakjes 2 stengels bleekselderij in plakjes 1 fijngesneden teentje knoflook 1 blik tomaatblokjes (á 4 dl) 7 dl kippenbouillon (van tablet) 1 blaadje laurier 1 eetlepel fijngesneden marjolein 4 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas 2 eetlepels hele kleine basilicumblaadjes |
|
BereidingKook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.Verhit de boter en bak de prei, wortel, bleekselderij en knoflook ± 5 minuten. Voeg de tomaatblokjes, bouillon, laurier en marjolein toe, breng de soep aan de kook en laat de soep op zacht vuur ± 30 minuten koken. Verwijder de laurier. Pureer de soep en zeef de puree boven een schone pan. Voeg de pasta aan de soep toe en verwarm de soep nog ± 3 minuten. Breng met zout en peper op smaak en strooi er voor het serveren de Parmezaanse kaas en de basilicum over. NotitiesLekker met bruschetta: geroosterd stokbrood, bestreken met knoflook en olijfolie en bestrooid met grof zeezout. |
Home > Recepten