Home > Recepten

Pastasoep met groenten en kruiden

100 gr pasta (farfalle = strikjes)

zout, peper

40 gr boter

1 prei in dunne ringen

1 wortel in plakjes

2 stengels bleekselderij in plakjes

1 fijngesneden teentje knoflook

1 blik tomaatblokjes (á 4 dl)

7 dl kippenbouillon (van tablet)

1 blaadje laurier

1 eetlepel fijngesneden marjolein

4 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas

2 eetlepels hele kleine basilicumblaadjes
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.

Verhit de boter en bak de prei, wortel, bleekselderij en knoflook ± 5 minuten.

Voeg de tomaatblokjes, bouillon, laurier en marjolein toe, breng de soep aan de kook en laat de soep op zacht vuur ± 30 minuten koken.

Verwijder de laurier.

Pureer de soep en zeef de puree boven een schone pan.

Voeg de pasta aan de soep toe en verwarm de soep nog ± 3 minuten.

Breng met zout en peper op smaak en strooi er voor het serveren de Parmezaanse kaas en de basilicum over.

Notities

Lekker met bruschetta: geroosterd stokbrood, bestreken met knoflook en olijfolie en bestrooid met grof zeezout.