Home > Recepten

Venkel-vissoep met schelpjesmacaroni

1 grote venkelknol met groen

40 gr boter

40 gr bloem

1 pot visfond of 3 visbouillon-tabletten

1 glas witte wijn

1/4 liter melk

100 gr kleine schelpjesmacaroni

300 gr koolvisfilet

100 gr garnalen

100 gr gekookte mosselen

(1-2 eetlepels Pernod)





Variatie:

- Kook aardappelen (750 gr afkokers) en 1 fijngesneden prei in 1 liter visbouillon gaar en pureer ze.

- Voeg een glas wijn, 1/4 liter melk, 250 gr wortelplakjes en 100 gr pastaschelpjes toe en kook alles in 15 minuten gaar.

- Kook de laatste 5 minuten gemengde visstukjes (samen 300 gr) mee.

- Breng de soep met zout, peper en mosterd op smaak en bestrooi haar tot slot met dillegroen.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Lekker met geroosterd brood.