Venkel-vissoep met schelpjesmacaroni |
|
1 grote venkelknol met groen 40 gr boter 40 gr bloem 1 pot visfond of 3 visbouillon-tabletten 1 glas witte wijn 1/4 liter melk 100 gr kleine schelpjesmacaroni 300 gr koolvisfilet 100 gr garnalen 100 gr gekookte mosselen (1-2 eetlepels Pernod) Variatie: - Kook aardappelen (750 gr afkokers) en 1 fijngesneden prei in 1 liter visbouillon gaar en pureer ze. - Voeg een glas wijn, 1/4 liter melk, 250 gr wortelplakjes en 100 gr pastaschelpjes toe en kook alles in 15 minuten gaar. - Kook de laatste 5 minuten gemengde visstukjes (samen 300 gr) mee. - Breng de soep met zout, peper en mosterd op smaak en bestrooi haar tot slot met dillegroen. |
|
BereidingLekker met geroosterd brood. |
Home > Recepten