Home > Recepten

Noedelsoep met garnalen

2 eetlepels zonnebloemolie

2 in ringen gesneden bosuitjes

1 theelepel gemberpoeder

1 groen pepertje in ringen

1 liter visbouillon

sap en de rasp van 1 limoen toe

100 gr fijne rijst- of eiermie

400 gr gepelde grote garnalen

koriander.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit in een soeppan 2 eetlepels zonnebloemolie en bak daarin 2 in ringen gesneden bosuitjes, 1 theelepel gemberpoeder en 1 groen pepertje in ringen zachtjes 5 minuten.

Voeg 1 liter visbouillon en het sap en de rasp van 1 limoen toe en kook onafgedekt 15 minuten.

Voeg 100 gr fijne rijst- of eiermie en 400 gr gepelde grote garnalen toe en kook nog 2 minuten.

Verdeel de soep over 4 borden en garneer met koriander.