Home > Recepten

Lamsvleessoep met vermicelli

1 ui

400 gr lamsboutplakken

3 eetlepels olie

1 theelepel gemberpoeder

1/2-1 theelepel zwarte peper

2 vleesbouillontabletten

1 blikje gepelde tomaten

vers selderijgroen

vers koriandergroen

100 gr bruine linzen

1/2 of 1 kleine knolselderij, 250 gr

1 prei

75 gr fijne vermicelli

3 eetlepels maïzena



Variatie:

- Vervang de knolselderij door 500 gr winterwortel en kook in de soep 100 gr gedroogde en fijngesneden abrikozen mee.

- Vervang de peper door 1 eetlepel garam masala of kerriepoeder.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snipper de ui en snijd het vlees in stukjes.

Verhit de olie en bak het vlees even rondom.

Voeg de ui en de specerijen toe en bak ze kort mee.

Voeg de bouillontabletten met 2 liter water toe en breng de soep aan de kook.

Snijd de tomaten fijn, knip ± 3 eetlepels van de kruiden fijn, roer die met de (gespoelde) linzen bij de soep en laat 1/2 uur zachtjes pruttelen.

Schil intussen de knolselderij, snijd hem in dunne plakken en snijd deze in reepjes.

Snijd de prei in smalle ringen.

Voeg de groenten na 15 minuten en de vermicelli weer 5 minuten later aan de soep toe.

Bind de soep bij met een glad papje van maïzena met water en breng op smaak.