Noedelsoep 2 |
|
200 gr udon (of andere tarwenoedels) 100 gr kipgehakt 1/2 eetlepel 150 gr wortel 100 gr rettich 1/2 liter kippenbouillon 3 eetlepels Japanse sojasaus 3 eetlepels mirin (rijstwijn) 75 gr in reepjes gesneden shii-take 150 gr reepjes kipfilet 2 in ringen gesneden lente-uitjes |
|
BereidingKook 200 gr udon (of andere tarwenoedels) ± 10 minuten in ruim kokend water en laat ze uitlekken.Bak 100 gr kipgehakt in 1/2 eetlepel olie rul. Voeg 150 gr wortel en 100 gr rettich in dunne plakjes toe en bak die ± 4 minuten mee. Voeg 1/2 liter kippenbouillon, 3 eetlepels Japanse sojasaus en 3 eetlepels mirin (rijstwijn) toe en breng de soep aan de kook. Kook 75 gr in reepjes gesneden shii-take en 150 gr reepjes kipfilet ± 4 minuten mee. Verdeel de noedels over 4 soepkommen, schenk de soep erop en garneer met 2 in ringen gesneden lente-uitjes. Noedelsoep wordt altijd met stokjes čn een lepel geserveerd. Stokjes om de vaste bestanddelen mee te pakken en de lepel voor het vloeibare gedeelte. |
Home > Recepten