Home > Recepten

Noedelsoep 2

200 gr udon (of andere tarwenoedels)

100 gr kipgehakt

1/2 eetlepel

150 gr wortel

100 gr rettich

1/2 liter kippenbouillon

3 eetlepels Japanse sojasaus

3 eetlepels mirin (rijstwijn)

75 gr in reepjes gesneden shii-take

150 gr reepjes kipfilet

2 in ringen gesneden lente-uitjes
  • Omschrijving recept: Soepen; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook 200 gr udon (of andere tarwenoedels) ± 10 minuten in ruim kokend water en laat ze uitlekken.

Bak 100 gr kipgehakt in 1/2 eetlepel olie rul.

Voeg 150 gr wortel en 100 gr rettich in dunne plakjes toe en bak die ± 4 minuten mee.

Voeg 1/2 liter kippenbouillon, 3 eetlepels Japanse sojasaus en 3 eetlepels mirin (rijstwijn) toe en breng de soep aan de kook.

Kook 75 gr in reepjes gesneden shii-take en 150 gr reepjes kipfilet ± 4 minuten mee.

Verdeel de noedels over 4 soepkommen, schenk de soep erop en garneer met 2 in ringen gesneden lente-uitjes.



Noedelsoep wordt altijd met stokjes čn een lepel geserveerd. Stokjes om de vaste bestanddelen mee te pakken en de lepel voor het vloeibare gedeelte.