Mihoensoep met garnalen en venkel |
|
400 gr kabeljauwfilet zout, peper 1 eetlepel citroenrasp 2 eetlepels citroensap 2 venkelknollen met groen 1 teen knoflook 2 eetlepels olie 1/2 dl witte wijn 3/4 liter visbouillon 300 gr mihoen wat olie 150 gr grote garnalen 1 teen knoflook 6 bosuien |
|
BereidingSnijd 400 gr kabeljauwfilet in stukjes en kruid ze met zout, peper, 1 eetlepel citroenrasp en 2 eetlepels citroensap.Snijd 2 venkelknollen in reepjes en bak ze met 1 teen knoflook uit de pers in 2 eetlepels olie. Voeg de visstukjes, 1/2 dl witte wijn en 3/4 liter kokende visbouillon toe en kook het 5 minuten. Overgiet 300 gr mihoen met kokend water. Bak in wat olie 150 gr grote garnalen met 1 teen knoflook uit de pers. Snipper 6 bosuien en het venkelgroen en roer dit bij de soep. Verdeel de mihoen en de garnalen over 4 kommen en schep de soep erop. |
Home > Recepten