Home > Recepten

Mihoensoep met garnalen en venkel

400 gr kabeljauwfilet

zout, peper

1 eetlepel citroenrasp

2 eetlepels citroensap

2 venkelknollen met groen

1 teen knoflook

2 eetlepels olie

1/2 dl witte wijn

3/4 liter visbouillon

300 gr mihoen

wat olie

150 gr grote garnalen

1 teen knoflook

6 bosuien
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd 400 gr kabeljauwfilet in stukjes en kruid ze met zout, peper, 1 eetlepel citroenrasp en 2 eetlepels citroensap.

Snijd 2 venkelknollen in reepjes en bak ze met 1 teen knoflook uit de pers in 2 eetlepels olie.

Voeg de visstukjes, 1/2 dl witte wijn en 3/4 liter kokende visbouillon toe en kook het 5 minuten.

Overgiet 300 gr mihoen met kokend water.

Bak in wat olie 150 gr grote garnalen met 1 teen knoflook uit de pers.

Snipper 6 bosuien en het venkelgroen en roer dit bij de soep.

Verdeel de mihoen en de garnalen over 4 kommen en schep de soep erop.