Miesoep met tahoe en paddestoelen |
|
1 blok tahoe 3 eetlepels sojasaus 1 eetlepel citroensap wat zout 1 ui wat olie geraspte gember (2 cm) 1 teen knoflook 150 gr shii-take 200 gr roerbakmie (Honig) 1 liter groentebouillon 2 eetlepels miso (sojapasta) 300 gr (wilde) spinazie wat olie peterselie. |
|
BereidingSnijd 1 blok tahoe in stukjes en marineer die in 3 eetlepels sojasaus met 1 eetlepel citroensap en wat zout.Snijd 1 ui in ringen, fruit die in wat olie en voeg een stukje geraspte gember (2 cm) en 1 teen knoflook uit de pers toe. Snijd 150 gr shii-take in repen, roer die met 200 gr roerbakmie (Honig) in de pan en bak ze 2 minuten. Voeg 1 liter groentebouillon en 2 eetlepels miso (sojapasta, toko) toe, breng de soep aan de kook, roer er 300 gr (wilde) spinazie door en kook de soep nog 2 minuten. Roerbak de tahoe in wat olie, verdeel het over 4 kommen, schep de soep erop en bestrooi met peterselie. |
Home > Recepten