Home > Recepten

Miesoep met tahoe en paddestoelen

1 blok tahoe

3 eetlepels sojasaus

1 eetlepel citroensap

wat zout

1 ui

wat olie

geraspte gember (2 cm)

1 teen knoflook

150 gr shii-take

200 gr roerbakmie (Honig)

1 liter groentebouillon

2 eetlepels miso (sojapasta)

300 gr (wilde) spinazie

wat olie

peterselie.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd 1 blok tahoe in stukjes en marineer die in 3 eetlepels sojasaus met 1 eetlepel citroensap en wat zout.

Snijd 1 ui in ringen, fruit die in wat olie en voeg een stukje geraspte gember (2 cm) en 1 teen knoflook uit de pers toe.

Snijd 150 gr shii-take in repen, roer die met 200 gr roerbakmie (Honig) in de pan en bak ze 2 minuten.

Voeg 1 liter groentebouillon en 2 eetlepels miso (sojapasta, toko) toe, breng de soep aan de kook, roer er 300 gr (wilde) spinazie door en kook de soep nog 2 minuten.

Roerbak de tahoe in wat olie, verdeel het over 4 kommen, schep de soep erop en bestrooi met peterselie.