Home > Recepten

Maïssoep 1

1/2 literblik maïskorrels

1 kleine rode paprika

20 gr boter

20 gr bloem

1 theelepel kerrie

5 dl bouillon + het maïskorrelvocht

1/2 dl koffieroom

4 eetlepel geraspte kaas

zout, peper





Tips: Neem in plaats van een rode paprika een groene; dat maakt de soep wat scherper.

Vervang de bouillon deels door melk; gebruik dan geen room.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de maïskorrels uitlekken, bewaar het vocht.

Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika en snijd hem klein.

Smoor de kerrie en de paprika 3 minuten in de boter, voeg al roerend de bloem toe en schenk er de bouillon en het maïskorrelvocht in gedeelten bij.

Voeg de maïskorrels toe en laat de soep ± 10 minuten doorkoken.

Klop er vlak voor het serveren de room door en breng op smaak met zout en

peper.