Maïssoep 1 |
|
1/2 literblik maïskorrels 1 kleine rode paprika 20 gr boter 20 gr bloem 1 theelepel kerrie 5 dl bouillon + het maïskorrelvocht 1/2 dl koffieroom 4 eetlepel geraspte kaas zout, peper Tips: Neem in plaats van een rode paprika een groene; dat maakt de soep wat scherper. Vervang de bouillon deels door melk; gebruik dan geen room. |
|
BereidingLaat de maïskorrels uitlekken, bewaar het vocht.Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika en snijd hem klein. Smoor de kerrie en de paprika 3 minuten in de boter, voeg al roerend de bloem toe en schenk er de bouillon en het maïskorrelvocht in gedeelten bij. Voeg de maïskorrels toe en laat de soep ± 10 minuten doorkoken. Klop er vlak voor het serveren de room door en breng op smaak met zout en peper. |
Home > Recepten