Home > Recepten

Bier-broodsoep met peterselie

1 ui

10 gr boter

1 eetlepel tomatenpuree

1 vleesbouillontablet

2 dl donker bier

1 theelepel tijm

1 stukje foelie

2 sneetjes volkorenbrood

2 eetlepels fijngeknipte peterselie

zout, peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de ui en rasp hem fijn.

Verhit de boter in een pan en fruit de ui even aan.

Roer de tomatenpuree erdoor.

Voeg 3 dl water, het bouillontablet, het bier, de tijm en de foelie toe en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.

Snijd de korstjes van het brood, verkruimel de sneetjes en roer het broodkruim door de soep.

Verwarm de soep nog ± 3 minuten en roer er op het laatste moment de peterselie door.

Breng op smaak met zout en peper.