Home > Recepten

Bietjesstamppot met ui en tartaar

750 gr aardappelen

300 gr koolrabi

zout

1 geraspte appel

3 eetlepels umer

1 theelepel kaneel

2 uien

2 eetlepels olie

4 tartaartjes

peper

400 gr gekookte bietjes in blokjes of geraspt
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de aardappelen en de koolrabi, snijd ze in stukken en kook ze in wat water met zout in 25 minuten gaar.

Stamp ze fijn en schep er de appel, umer en kaneel door.

Pel de uien, snijd ze in ringen en bak die in een anti-aanbakpan in 1 eetlepel olie glazig.

Schep ze uit de pan en bak hierin de tartaartjes in 1 eetlepel olie aan beide zijden bruin; bestrooi de tartaar met peper en zout.

Schep de bietjes door de puree en laat alles goed doorwarmen.

Serveer de stamppot met de gebakken ui en de tartaartjes.