Home > Recepten

Bloemkoolstamppot met walnotensaus

1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes

zout, peper

1 bloemkool in roosjes

80 gr boter

75 gr grofgehakte en 4 hele walnoten

30 gr bloem

2 1/2 dl kruidenbouillon (van tablet)

1/2 eetlepel zoete sojasaus (ketjap manis)

1/2 theelepel ketoembar (gemalen koriander)

1 eetlepel fijngesneden selderij
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

Kook de bloemkool in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.

Verhit 15 gr boter en bak de gehakte walnoten.

Smelt 30 gr boter, roer de bloem erdoor en laat die 3 minuten garen.

Voeg de bouillon toe en breng de saus aan de kook.

Roer de saus glad en laat nog 2 minuten koken.

Roer de gebakken walnoten door de saus en breng de saus met peper en de sojasaus op smaak.

Stamp de aardappelen met de bloemkool en 25 gr boter fijn en breng de stamppot met de ketoembar en de selderij op smaak.

Verdeel de stamppot over het midden van 4 borden en vorm hem met behulp van 2 messen tot een driehoek.

Garneer met de hele walnoten en serveer met de walnotensaus.