Home > Recepten

Boeren-andijviestamppot

1 1/2 kg geschilde aardappelen

75 gr boter

1/8 liter Bulgaarse yoghurt

zout, peper

250 gr ontbijtspek in dobbelsteentjes

450 gr gesneden andijvie

200 gr ongekookte Casselerrib in plakken van 1 cm

50 gr gefruite uitjes (Conimex)
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen in water met zout in 25 minuten gaar en giet ze af.

Stamp ze met de boter, de yoghurt, weinig zout en peper fijn.

Bak intussen in een droge koekenpan de spekjes uit en meng de andijvie en

de spekjes door de aardappelpuree.

Laat de Casselerrib in water 15 minuten zachtjes koken.

Leg de Casselerrib op de stamppot en warm het gerecht met het deksel op de pan op zacht vuur nog 10 minuten door.

Garneer met gefruite uitjes en serveer met grove mosterd.