Home > Recepten

Boerenkoolstamppot extra

1 1/2 kg kruimige aardappelen

zout

600 gr boerenkool

1 ui

1 bakje oesterzwammen

1 bakje kastanjechampignons

150 gr gezouten cashewnoten

1 eetlepel boter

1 dl melk

1 eetlepel mosterd

peper

50 gr geraspte oude kaas
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen met de boerenkool in weinig water met zout in 30 minuten gaar.

Snipper intussen de ui en roerbak hem 5 minuten in de boter met de oesterzwammen en de kastanjechampignons.

Hak 2/3 deel van de cashewnoten fijn.

Giet de boerenkool met de aardappelen af en stamp ze fijn.

Voeg melk toe tot een smeuïge stamppot ontstaat.

Schep de ui met de paddestoelen, de noten, de mosterd en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.