Home > Recepten

Boerenkoolstamppot extra

1 1/2 kg kruimige aardappelen

zout

600 gr boerenkool

1 ui

1 bakje oesterzwammen

1 bakje kastanjechampignons

150 gr gezouten cashewnoten

1 eetlepel boter

1 dl melk

1 eetlepel mosterd

peper

50 gr geraspte oude kaas
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen met de boerenkool in weinig water met zout in 30 minuten gaar.

Snipper intussen de ui en roerbak hem 5 minuten in de boter met de oesterzwammen en de kastanjechampignons.

Hak 2/3 deel van de cashewnoten fijn.

Giet de boerenkool met de aardappelen af en stamp ze fijn.

Voeg melk toe tot een smeu´ge stamppot ontstaat.

Schep de ui met de paddestoelen, de noten, de mosterd en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.