Home > Recepten

Boerenkoolstamppot met kaas

1 1/4 kg aardappelen

200 gr belegen kaas

200 gr spekreepjes

650 gr panklare boerenkool

1 1/2 dl halfvolle melk

2 eetlepels grove mosterd

zout, peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kaasgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil en was de aardappelen.

Snijd de kaas in kleine blokjes.

Bak het spek in een droge koekenpan knapperig en verkruimel het.

Kook de boerenkool en de aardappelen in weinig water met wat zout in 30

minuten gaar en giet het kooknat af.

Verwarm de melk met de mosterd.

Stamp de aardappelen en de boerenkool met een stamper door elkaar en voeg al roerend de melk toe.

Schep de kaasblokjes door de stamppot.

Breng eventueel op smaak met wat zout en peper en strooi er het verkruimelde spek over.