Home > Recepten

Broccolistamppot met noten

750 gr aardappelen

zout

750 gr broccoli

4 eetlepels zure room

1 klein ei

peper, nootmuskaat

1 theelepel mosterd

worcestershiresaus

100 gr geraspte oude kaas

200 gr grof gehakte gemengde noten
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze op matig vuur in 20 minuten gaar.

Maak intussen de broccoli schoon, verdeel hem in roosjes en snijd de stronk in dunne plakjes.

Kook de broccoli in een laagje kokend water met een snufje zout in 10 minuten gaar.

Giet de aardappelen en de broccoli af.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Stamp de broccoli met de aardappelen fijn.

Roer de zure room, het ei, een snufje peper, een snufje nootmuskaat, een scheutje worcestershiresauce, de helft van de kaas en de helft van de noten door de stamppot.

Schep de stamppot in een ovenvaste schaal, strooi er de rest van de noten en de kaas over en laat het gerecht onder de hete grill snel bruin worden.