Gyros-boerenkoolstamppot |
|
1 ui 750 gr panklare boerenkool zout 1 1/2 kg aardappelen 30 gr boter 4 plakken casselerrib 50 gr 2 eetlepels jusverdikker 1 zakje mix voor gyros peper 1/2 theelepel Provençaalse kruiden |
|
BereidingPel de ui en snijd hem in ringen.Kook de boerenkool met de ui in weinig water met wat zout in 25 minuten gaar. Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar. Bak intussen de plakken casselerrib in de boter aan beide kanten bruin. Neem het vlees uit de pan. Schenk 1 1/2 dl water bij het bakvet, roer de aanbaksels los en maak de jus af met de jusverdikker. Stamp de aardappelen met de boerenkool, de aangemaakte gyrosmix en wat peper door elkaar. Leg de casselerrib op de stamppot en bestrooi met de kruiden. |
Home > Recepten