Home > Recepten

Hete bliksem 3

1 1/2 kg geschilde, gepitte en in stukjes gesneden aardappelen

zout

1 1/2 kg geschilde en in partjes gesneden zure appels

75-100 gr boter

versgemalen peper
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Nederlands
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng in een grote pan een bodem water met wat zout aan de kook.

Doe de aardappelen in de pan, leg de parten appel erop en breng het geheel weer aan de kook.

Zet het vuur laag en leg, zodra het water weer kookt, het deksel op de pan.

Laat het geheel in 30 minuten gaar koken (controleer de gaarheid door met de punt van een mesje in de aardappelen te prikken).

Leg het deksel schuin op de pan en giet het kookvocht af; houd dit apart.

Pureer de aardappelen en de appels met een stamper en werk er bij gedeelten het kookvocht en de boter door.

Voeg naar smaak zout en peper toe.