Home > Recepten

Hutspot met klapstuk

800 gr klapstuk*

1 liter groentebouillon

1/2 theelepel zout

1 kg aardappelen

8 witte uien

8 winterwortelen

1/4 theelepel peper

4 theelepels mosterd



* Klapstuk is rundvlees dat gesneden is van de borst. Het vlees is doorregen met kleine vetrandjes die het vlees een karakteristieke smaak geven. Klapstuk kan goed worden gecombineerd met tijm, rozemarijn, foelie, laurier of kruidnagel.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Rundvleesgerechten; Nederlands
  • Bereidingstijd: stven 120 min, smoren 150 min, koken 150 min
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook het klapstuk in minstens 1 1/2 uur in een krachtige groentebouillon gaar (voeg zo nodig zout toe).

Laat het klapstuk wat afkoelen en snijd het in niet te dunne plakken.

Schil en was de aardappelen.

Snijd de uien in ringen.

Was de wortelen.

Kook de wortelen en de uien in 30 minuten gaar.

Kook de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar.

Giet de wortelen, de uien en de aardappelen af, stamp ze door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.

Notities

Serveer met de mosterd.