Home > Recepten

Paksoistamppot met varkensvlees en garnalen

2 kg kruimige aardappelen

zout

2 eetlepels olie

1 kleine fijngesneden ui

1 fijngesneden teentje knoflook

2 1/2 cm gemberwortel

250 gr magere hamlappen in blokjes

2 struiken paksoi in reepjes

150 gr kreeftgarnalen

2 eetlepels sojasaus

1 theelepel sambal

1 eetlepel boter

zout

4 eetlepels seroendeng
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Varkensvleesgerechten; Garnalengerechten; Oosters

Bereiding

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met 2 1/2 cm water en zout.

Verhit intussen de olie in een wok en roerbak de i, knoflook en gemberwortel 1 minuut.

Voeg het vlees toe en bak het 5 minuten.

Voeg de reepjes paksoi toe en bak ze 2 minuten.

Meng de garnalen, sojasaus en sambal door het roerbakmengsel en houd het warm.

Giet de aardappelen af en schud ze om.

Maak van de aardappelen met het vrijgekomen vocht van het roerbakmengsel en de boter een puree.

Meng het roerbakmengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout.

Doe de stamppot in een schaal en strooi er de seroendeng over.