Home > Recepten

Radicchiostamppot met geitenkaas en mango

1 kg aardappelen

zout

2 krapjes radicchio (rode sla)

1 kleine mango

200 gr Franse geitenkaas

180 gr gepelde hazelnoten

25 gr boter

1 dl melk

2 theelepels majoraan

versgemalen zwarte peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook die in weinig water met zout in 25 minuten gaar.

Was de krapjes radicchio en snijd ze in dunne reepjes.

Schil de mango, snijd de plakken van de pit en snijd deze in stukjes.

Snijd de geitenkaas in stukjes.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.

Roer er de boter en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.

Voeg de majoraan en peper toe.

Schep de radicchio en de mango erdoor en warm de stamppot op zacht vuur nog enkele minuten door; de radicchio moet wel knapperig blijven.

Schep op het laatst de kaas en de hazelnoten door de stamppot.

Breng de radicchiostamppot op smaak met zout en peper.