Home > Recepten

Paddestoel-groentencarréstamppot

1 kg aardappelen

zout, peper

1 ui

1 teentje knoflook

250 gr champignons

250 gr shii-take of oesterzwammen

1 prei

6 takjes peterselie

100 gr boter

1 theelepel gemalen koriander

1/2 theelepel gemalen komijn

1/2 theelepel laos

2 eetlepels olie

4 vegetarische groentencarrs

1/4 liter melk

1 eetlepel Zaanse mosterd
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Paddestoelgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil en was de aardappelen en kook ze in een pan met weinig water en zout in 20 minuten gaar.

Pel en snipper intussen de ui en de knoflook.

Maak de champignons en de shii-take schoon en snijd ze in plakjes.

Maak de prei schoon, was hem en snijd het witte en het lichtgroene deel in halve ringen.

Knip de peterselie in een kopje fijn.

Verhit 50 gr boter in een braadpan en bak de ui en de knoflook 5 minuten zachtjes.

Voeg de champignons en de shiitake toe en bak die 5 minuten mee.

Schep de preiringetjes erdoor en laat die 2 minuten meewarmen.

Breng het mengsel op smaak met de koriander, de komijn, zout en de laos.

Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de groentencarrs in 8 minuten gaar; keer ze halverwege.

Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen.

Verwarm in een andere pan de melk en 50 gr boter, voeg de aardappelen en de mosterd aan het melkmengsel toe en klop het met een mixer tot een luchtige puree.

Breng de puree op smaak met zout en peper, schep er het paddestoelen-preimengsel en de peterselie door en breng de stamppot zo nodig nogmaals met zout en peper op smaak.