Bleekselderij-banaanstamppot |
|
400 gr bleekselderij 750 gr aardappelen zout, peper 1 ui 100 gr chorizo in dikke plakjes 1 banaan 25 gr boter 1 pakje magere smeerkaas (100 gr) 40 gr geschaafde amandelen |
|
BereidingSnijd de bleekselderij in zeer smalle boogjes.Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine stukjes. Kook de aardappelen met de bleekselderij in een laagje koud water en een snufje zout in 20 minuten gaar. Pel en snipper intussen de ui. Snijd de plakjes chorizo in vieren en de banaan in stukjes. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Smelt de boter en bak de ui met de chorizo hierin op matig vuur 4 minuten. Voeg de stukjes banaan toe en bak die even mee. Giet het vocht van de aardappelen en de bleekselderij af, stamp ze fijn en roer het chorizo-mengsel en de smeerkaas erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en roer er op het laatste moment de amandelen door. |
Home > Recepten