Home > Recepten

Tomaten-basilicumstamppot met sjalottensaus

1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes

zout, peper

50 gr boter

750 gr ontvelde tomaten in vieren

1 theelepel Italiaanse keukenkruiden

1/2 pakje basilicum (diepvries of vers)

5 kerstomaatjes in vieren



Voor de sjalottensaus:

30 gr boter

6 gesnipperde sjalotjes

1/2 eetlepel wijnazijn

1 1/2 dl kruidenbouillon (van tablet)

zout, peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

Verhit 25 gr boter en bak de tomaat met de Italiaanse kruiden al omscheppend 2 minuten.

Bak de sjalot zachtjes in 30 gr boter.

Voeg de azijn en de bouillon toe, breng de saus aan de kook en laat haar 3 minuten zachtjes koken.

Breng op smaak met zout en peper.

Stamp de aardappelen met de gebakken tomaat, de basilicum en 25 gr boter fijn en schep de kerstomaatjes erdoor.

Breng op smaak met peper.

Serveer de saus bij de stamppot.