Home > Recepten

Visstamppot

1 1/2 kg geschilde aardappelen (afkokers)

zout, peper

400 gr kabeljauwfilet

400 gr geschilde schorseneren in blokjes

1 dl warme melk

2 losgeklopte eieren

25 gr boter

100 gr rauwe ham in flinterdunne reepjes

3 eetlepels fijngesneden peterselie

2 theelepels citroensap
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Aardappelgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen in water met 2 theelepels zout in 25 minuten gaar.

Spoel de kabeljauw af en stoom de vis 5 minuten in een stoompan of stoommandje boven kokend water tot de vis uit elkaar valt.

Kook de schorseneren 20 minuten in water met zout.

Pureer de aardappelen met een mixer of stamper. en roer er de melk, de eieren, de boter, zout en peper door.

Schep de kabeljauw, de schorseneren en de ham door de puree, warm het geheel op matig vuur 5 minuten door en schep er vlak voor het serveren de peterselie en het citroensap door.