Home > Recepten

Champignons met ham en olijven, gegratineerd

6 grote champignons

2 eetlepels citroensap

50 gr zwarte olijven zonder pit

2 ansjovisfilets (uit blik)

2 theelepels kappertjes

2 eetlepels olijfolie

versgemalen peper

50 gr achterham

50 gr geitenkaas

2 takjes peterselie
  • Omschrijving recept: Paddestoelgerechten; Varkensvleesgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Veeg de champignons schoon en snijd de steeltjes eruit.

Kook de hoedjes ± 2 minuten in ruim water met 1 eetlepel citroensap.

Pureer de steeltjes met de olijven, de ansjovisfilets en de kappertjes en meng er de olie, peper en 1 eetlepel citroensap door.

Snijd de ham in kleine stukjes en verkruimel de geitenkaas.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Vul de champignonhoedjes met het olijvenmengsel en strooi er eerst de ham en dan de geitenkaas over.

Schuif de champignons ± 10 cm onder de hete grill en laat ze in ± 5 minuten heet en lichtbruin worden.

Garneer met kleine toefjes peterselie.