Champignons met ham en olijven, gegratineerd |
|
6 grote champignons 2 eetlepels citroensap 50 gr zwarte olijven zonder pit 2 ansjovisfilets (uit blik) 2 theelepels kappertjes 2 eetlepels olijfolie versgemalen peper 50 gr achterham 50 gr geitenkaas 2 takjes peterselie |
|
BereidingVeeg de champignons schoon en snijd de steeltjes eruit.Kook de hoedjes ± 2 minuten in ruim water met 1 eetlepel citroensap. Pureer de steeltjes met de olijven, de ansjovisfilets en de kappertjes en meng er de olie, peper en 1 eetlepel citroensap door. Snijd de ham in kleine stukjes en verkruimel de geitenkaas. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Vul de champignonhoedjes met het olijvenmengsel en strooi er eerst de ham en dan de geitenkaas over. Schuif de champignons ± 10 cm onder de hete grill en laat ze in ± 5 minuten heet en lichtbruin worden. Garneer met kleine toefjes peterselie. |
Home > Recepten