Home > Recepten

Ham, gegratineerde gekookte

8 plakken ham van ± 60 gr elk

30 gr boter

1 uitje

250 gr champignons

300 gr tomaten

2 dl droge witte wijn

zout, peper

3 1/2 dl slagroom

50 geraspte kaas
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vouw de plakken ham dubbel en leg ze in een beboterde ovenschaal.

Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal in de op 150°C voorverwarmde oven.

Snipper de ui.

Was de champignons en snijd ze fijn.

Ontvel de tomaten.

Breng de wijn met de ui aan de kook en laat ± 6 minuten koken.

Voeg dan de champignons, de tomaten, zout, peper en de room toe en laat dit nog eens 3 minuten inkoken.

Haal de ovenschotel uit de oven.

Keer de plakken ham om en schenk de saus erover.

Bestrooi alles met de kaas en schuif het geheel ± 10 minuten in de op 220°C verwarmde oven om een mooi kleurtje te krijgen.