Ham, gegratineerde gekookte |
|
8 plakken ham van ± 60 gr elk 30 gr boter 1 uitje 250 gr champignons 300 gr tomaten 2 dl droge witte wijn zout, peper 3 1/2 dl slagroom 50 geraspte kaas |
|
BereidingVouw de plakken ham dubbel en leg ze in een beboterde ovenschaal.Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal in de op 150°C voorverwarmde oven. Snipper de ui. Was de champignons en snijd ze fijn. Ontvel de tomaten. Breng de wijn met de ui aan de kook en laat ± 6 minuten koken. Voeg dan de champignons, de tomaten, zout, peper en de room toe en laat dit nog eens 3 minuten inkoken. Haal de ovenschotel uit de oven. Keer de plakken ham om en schenk de saus erover. Bestrooi alles met de kaas en schuif het geheel ± 10 minuten in de op 220°C verwarmde oven om een mooi kleurtje te krijgen. |
Home > Recepten