Tortilla's 6 |
|
2 aardappelen 1 rode paprika 1 ui 1 dikke plak gekookte ham van ± 100 gr 3 eieren 3 eetlepels slagroom of koffieroom zout, peper 100 gr doperwtjes (diepvries) 3 eetlepels olijfolie Variaties: * vervang de gekookte ham voor een pittigere versie door blokjes knoflookworst * vervang voor een vegetarische versie de ham door blokjes komijnekaas die halverwege de baktijd over de omelet worden gestrooid * vervang de doperwtjes door champignons, snijd deze in plakjes en bak deze met de aardappelblokjes mee |
|
Bereiding(Hoofdgerecht voor 2 personen of lunchgerecht voor 4 personen)Tortilla is een dikke Spaanse omelet met groenten en aardappelen. de Italiaanse versie heet 'Frittata' en wordt meestal koud of lauwwarm en in punten gesneden geserveerd. Kook de aardappelen in de schil in ± minuten halfgaar, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in blokjes. Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes. Snipper de ui. Snijd de ham zonder het vet in blokjes. Klop de eieren in een kom met de room en zout en peper los. Laat de doperwtjes ontdooien. Verhit de olie in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak de aardappelblokjes omscheppend tot ze beginnen te kleuren. Bak de paprika, de ui en de ham kort mee. Doe de doperwtjes in de pan en schep goed om. Giet er het eimengsel over, leg een deksel op de pan en laat de tortilla op niet te hoog vuur 10-15 minuten bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant gestold is. tip: De tortilla kan tevoren worden gebakken en kort in de magnetron worden opgewarmd. NotitiesGeef er desgewenst een salade van geraspte winterwortel bij. |
Home > Recepten