Home > Recepten

Cassoulet 1

500 gr witte bonen

200 gr ontbijtspek aan één stukje

1 ui

3 kruidnagels

2 knoflooktenen

1 groot bouquet garni (met tijm)

1 hard knoflookworstje van ± 200 gr

500 gr varkensvlees

125 gr boter

2 eetlepels tomatenpuree

scheut witte wijn of water
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Varkensvleesgerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week 500 gr witte bonen 5-6 uur in koud water.

Voeg daarna 200 gr ontbijtspek aan één stukje, 1 ui waarin 3 kruidnagels zijn geprikt, 2 knoflooktenen, 1 groot bouquet garni (met tijm) en 1 hard knoflookworstje van ± 200 gr toe en kook dit alles op zacht vuur en in zoveel weekwater dat de bonen net onder staan, in 1 1/2 uur gaar.

Bak intussen 500 gr varkensvlees in 125 gr boter bruin.

Voeg 2 eetlepels tomatenpuree en een scheut witte wijn of water toe en braad het vlees, onder nu en dan bedruipen, in 45 minuten gaar.

Giet de bonen af en roer iets van het kookvocht door de jus.

Haal de ui en het bouquet garni uit de bonen en snijd het spek, de knoflookworst en het vlees in plakken.

Leg de bonen in een schaal en leg het spek, de knoflookworst en het vlees hierop.

Giet de jus erover.