Home > Recepten

Varkensvlees met kerriesaus

300 gr hamlapjes

peper, zout

50 gr boter of olijfolie

2 eetlepels gesneden prei

2 gesnipperde sjalotjes

3 theelepels kerriepoeder

1 kop bouillon (van tablet)

2 theelepels aardappelmeel of allesbinder

een scheut koffieroom





Tip: Een soortgelijk gerecht kunt u maken met paprikapoeder in plaats van kerriepoeder. Gebruik in dat geval reepjes verse paprika in plaats van prei.
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in dobbelsteentjes en strooi er peper en zout over.

Verhit de olie of de boter en schroei het vlees al omscheppend aan.

Zet het vuur laag, leg het deksel schuin op de pan en laat het vlees in ± 15 minuten verder garen.

Doe de prei en de sjalotjes in de pan, zet het vuur hoger en schep alles goed om.

Roer er het kerriepoeder door, voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Bind de saus met aardappelmeel of allesbinder.

Proef de saus en roer er een scheut koffieroom door.

Notities

Serveer met schelpjesmacaroni.